Welke maat werkbroek heb ik nodig?

Home / Blog / Welke maat werkbroek heb ik nodig?

Een broek moet altijd lekker en comfortabel zitten, maar bij een werkbroek is dit extra belangrijk. Als je werkbroek te strak of juist te wijd zit, zul je hier tijdens je werkzaamheden last van hebben. Het kan je enorm afleiden en zal je werk zeker niet ten goede komen. Daarom is het verstandig om te investeren in een goede werkbroek. Maar welke maat werkbroek heb je dan nodig? Wij leggen je uit hoe je daar achter kunt komen.

Wat is een werkbroek?

Broeken zijn er in allerlei modellen en maten, maar wat is nou een echte werkbroek? Zoals de naam al zegt is een werkbroek een broek om in te werken. Hierbij is het belangrijk dat de broek van stevig materiaal is en goed is afgestemd op de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Als je tijdens je werk veel op je knieën zit, is een jeans met verstevigde kniestukken erg handig. Heb je bepaalde gereedschappen binnen handbereik nodig? Dan kies je een model met zijzakken. De meeste werkbroeken hebben een ruimvallend model. Deze ‘worker fit’ zit comfortabel en je kunt hier makkelijk in bewegen. Heb je liever een wat strakker zittend model? Tegenwoordig zijn er ook werkjeans met een wat smallere pijp. Zowel 24/7 Jeans als Brams Paris heeft zo’n model in het assortiment opgenomen.

Hoe kies je de juiste maat?

Als je weet welk model werkbroek goed bij jou en bij je werkzaamheden past, is het tijd om te gaan kijken naar de maatvoering. Jeansmaten worden aangegeven in inch. De maat bestaat uit een breedte- en lengtemaat. Zo kun je bijvoorbeeld maat 30/32 of maat 29/34 hebben. Hierbij is het eerste cijfer de breedte van de taille en het tweede cijfer de binnenbeenlengte. Je zult dus allebei de maten moeten weten, om de perfect zittende werkbroek te vinden.

Om jouw eigen maat te achterhalen kun je twee dingen doen. Of je kunt een goed zittende broek plat op tafel leggen, met de knoop dicht. Vervolgens kun je de taille en de lengte van de pijp opmeten. Met deze uitkomsten reken je om naar inch en je kunt de maat kiezen die hier het dichtste in de buurt zit. In plaats van een broek opmeten, kun je ook je eigen lichaam opmeten. Doe dit in je ondergoed, maar trek het meetlint niet te strak. Je wil niet dat je broek straks te strak is.

Verschillende modellen, verschillende maten

De maatvoering van sommige modellen werkbroeken kan wat afwijken van de standaard. Controleer daarom voor aankoop altijd even de maattabel op onze website. Zo zie je direct of je de juiste maatvoering aanhoudt en bestel je nooit de verkeerde maat.

Kom je er nou toch nog niet helemaal uit of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste werkbroek? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder, zodat jij straks in de fijnste werkbroek aan de slag kan!

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo Postnl logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00

De stenen winkel is gesloten vanaf vrijdag 19 juli t/m zaterdag 24 augustus. De webshop blijft open en bestellingen worden gewoon verzonden!!