5 slimme wastips voor je jeans

Home / Blog / 5 slimme wastips voor je jeans

Een favoriete jeans: jij hebt er vast ook één. Zo eentje die perfect past en die heerlijk zit. Zo’n jeans wil je natuurlijk zo lang mogelijk in topconditie houden. Tegelijkertijd wil je de spijkerbroek schoon en fris houden. Maar hoe zorg je ervoor dat de broek goed schoon wordt zonder dat deze beschadigt? Hoe vaak mag de broek in de wasmachine en op welke temperatuur kun je je jeans het beste wassen? In dit artikel zetten we een aantal tips en tricks voor je op een rijtje. Zo kun je nog langer van je 247 jeans, Brams Paris of New Star jeans blijven genieten!

Hoe vaak kun je je jeans wassen?

Een spijkerbroek die je intensief gebruikt zul je regelmatig willen wassen, zodat deze er netjes uitziet en fris ruikt. Te vaak je jeans wassen is echter niet goed. Door het vele wassen zal de broek na verloop van tijd gaan slijten en zal de mooie blauwe kleur vervagen. We raden je daarom aan om het wassen van je spijkerbroek tot een minimum te beperken. Soms is wassen niet nodig; bijvoorbeeld als je jeans een beetje muf ruikt. Je kunt ‘m dan even buiten hangen in de frisse lucht, zodat ‘ie weer heerlijk fris ruikt en nog een ronde gedragen kan worden. Regent het buiten? Dan kun je ervoor kiezen om de broek een nachtje in de vriezer te leggen. De koude temperatuur zorgt ervoor dat bacteriën worden gedood en dat nare geurtjes verdwijnen.

Af en toe je jeans wassen om slijtage te voorkomen

Je hebt misschien wel eens gehoord dat je je jeans het beste helemaal niet kunt wassen. Dit is een fabeltje. Het ophopen van vuil in een spijkerbroek kan de levensduur namelijk evengoed verkorten. Dode huidcellen en andere viezigheid zorgen ervoor dat de vezels van je broek sneller slijten. Hierdoor kunnen zelfs gaten ontstaan in je broek. Bovendien moet je de jeans zo nu en dan blootstellen aan het water van de wasmachine om uitdroging te voorkomen. Af en toe je jeans wassen is dus zeker aan te bevelen. Gebruik hiervoor onderstaande jeans wastips. Zo zorg je ervoor dat de pasvorm mooi blijft en de kleuren niet vervagen.

Algemene wastips voor je spijkerbroek

 1. Lees het etiket van de jeans
  Kijk altijd eerst goed naar het etiket van je jeans voordat je ‘m wast. De wasvoorschriften zijn niet voor iedere spijkerbroek hetzelfde. Volg de voorschriften altijd goed op om krimpen en vervagen te voorkomen.
 1. Was de jeans op een lage temperatuur
  Je kunt je broek altijd het beste op 30 graden wassen. Zo houd je de kleur en pasvorm zo lang mogelijk mooi
 1. Gebruik vloeibaar wasmiddel
  Voor het wassen van je jeans kun je het beste een vloeibaar wasmiddel gebruiken. Wasmiddel in poedervorm kan namelijk vlekken achterlaten op een donkere jeans.
 1. Was de jeans binnenstebuiten
  Bescherm je jeans tegen beschadigen in de wasmachine door deze binnenstebuiten in de wasmachine te stoppen, met de knopen en ritsen dicht.
 1. Was de jeans apart
  Een spijkerbroek kan wat kleur afgeven in de wasmachine. Daarom doe je er goed aan om de broek apart te wassen. Stop het liefst ook niet te veel spijkerbroeken bij elkaar in één was.

Wastips voor je spijkerbroek

Wastips zwarte jeans: net even anders

Bovenstaande tips gelden voor een blauwe spijkerbroek. Een zwarte jeans vraagt net even om een andere aanpak. Uiteraard wil je voorkomen dat je net nieuwe zwarte jeans al na een paar keer wassen grijs wordt. Om de intens zwarte kleur van je broek te behouden kun je ‘m daarom voor de eerste keer wassen laten weken in een bak met azijn. Dit zorgt ervoor dat de kleurstof beter aan de vezels blijft hangen. Een zwarte jeans kun je overigens beter niet in de droger stoppen na het wassen. Ook in de droger kan de kleur verder vervagen.

Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen om je zwarte jeans mooi te houden? Lees ons artikel over het wassen van een zwarte broek.

Stop je spijkerbroek niet in de droger

Of het nou een zwarte jeans is of een mooi indigoblauw exemplaar: spijkerbroeken houden niet van drogers. Door de hoge temperaturen van de droger kan je broek gaan krimpen. Dat geldt ook voor een stretch jeans: in de droger smelten de elastaanvezels in de broek samen. Hierdoor verliest je broek zijn elasticiteit en dus ook de mooie pasvorm en het draagcomfort. Je kunt je broek daarom altijd beter op een natuurlijke manier laten drogen, zodat de vorm intact blijft.

Ook wanneer je je jeans iets te groot hebt gekocht is het geen goed idee om deze te laten krimpen in de droger. Na een uur heeft de jeans zijn normale lengte weer terug, terwijl de elasticiteit en de mooie pasvorm zijn verdwenen. Koop een spijkerbroek daarom altijd goed op maat.

Met deze tips heb je nog langer plezier van je favoriete Jojo jeans. Heb je nog vragen over de verzorging van je broek of wil je weten welke pasvorm het beste bij je past? Neem gerust contact met ons op!

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo DHL logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00

'''Aanstaande vrijdag 26 mei gesloten ivm verhuizing! Sorry'