Hoe houd je een zwarte broek zwart?

Home / Blog / Hoe houd je een zwarte broek zwart?

Je hebt jouw favoriete zwarte jeans of je zwarte werkbroek vaak aan, dus moet hij vaak gewassen worden. Vaak wassen betekent voor een zwarte broek meestal dat de mooie zwarte kleur snel vergrijsd of dof wordt. Hoe houd je een zwarte broek zwart? Gelukkig zijn hier een aantal trucjes voor. In dit artikel delen wij onze tips om een zwarte broek zo lang mogelijk zwart te houden, zodat jij langer van je jeans kunt genieten!

Tips voor het wassen van een zwarte broek

1. Binnenstebuiten wassen

Jeans, en vooral zwarte broeken, houd je het langst mogelijk mooi door ze voor het wassen binnenstebuiten te keren. Tijdens het wassen wordt de was in de trommel van de wasmachine alle kanten op geslingerd. In de trommel zitten gaatjes om het water af te voeren, dus glijdt je mooie zwarte broek niet langs een glad oppervlakte maar schuurt hij als het ware langs de gaatjes heen. En dan is er nog de andere kleding waarmee je jouw zwarte broek wast. Ook een hele lichte vorm van langs elkaar heen wrijven, zoals bij de trommel en de overige kleding, zorgt op de lange termijn voor slijtage aan de zwarte stof, waardoor deze sneller dof kan worden. Door je zwarte broek binnenstebuiten te wassen voorkom je slijtage door wrijving in de trommel.

2. Je zwarte broek wassen met dezelfde kleuren

Wist jij dat je kleding het beste met andere kleding in dezelfde kleur kunt wassen? Vooral zwarte en witte was blijft zo veel langer mooi. Het is dus echt aan te raden om je zwarte broek te wassen met andere zwarte kleding. Als je alleen woont, is het soms moeilijk een trommel vol te krijgen. Misschien kun je een wasje draaien met een huisgenoot, of samen met de buren.

3. Gebruik vloeibaar wasmiddel

Voor het wassen van een zwarte broek, zoals de Brams Paris Hugo of een Jacksonville jeans, kun je het beste vloeibaar wasmiddel gebruiken. Waspoeder is minder geschikt voor donkere kleding en kan zelfs vlekken achterlaten op je zwarte broek! Er zijn veel vloeibare wasmiddelen die speciaal geschikt zijn voor zwarte kleding. Deze kun je het beste gebruiken om je zwarte broek te wassen.

Tips om jouw zwarte broek te wassen zonder te verkleuren

4. Je zwarte broek wassen met azijn

Je zwarte broek wassen met azijn? Dat klinkt vies, maar om verkleuring te voorkomen is dit een goede trick. Als je jouw nieuwe zwarte broek de eerste keer wast in azijn, fixeert de kleur en zal hij ook bij de wasbeurten erna langer mooi blijven. Was je jouw broek samen met kledingstukken van een lichtere zwarte kleur? Azijn zorgt er ook voor dat je nieuwe broek geen kleur afgeeft op je andere kleding.

5. Stop een zwarte broek NOOIT in de droger

De trommel van de droger zorgt voor extra wrijving en daarnaast wordt je zwarte broek, zoals een zwarte  in de droger erg warm. Hierdoor zal hij snel kleur verliezen. Ook drogen in de zon zorgt ervoor dat je zwarte broek sneller grijs wordt. Je kunt zwarte broeken daarom het beste gewoon aan een wasrek of lijn in de woonkamer drogen.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo DHL logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00

Let op: De stenen winkel is geopend op vrijdag en zaterdag. Kom langs om te passen en voor een persoonlijk advies! Groetjes Josien van Jojo jeans