Wastips voor je jeans

Wastips voor je spijkerbroek

Je favoriete jeans zit net iets lekkerder dan al je andere spijkerbroeken. Daarom wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze jeans in tip top shape blijft. Wij hebben een aantal tips en tricks voor je op een rijtje gezet zodat jij nog langer van je 247 jeans Brams Paris of Faster spijkerbroek kan blijven genieten!

Spijkerbroek zo min mogelijk wassen

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het beste wat je eigenlijk kunt doen is je spijkerbroek NIET wassen. Probeer het in ieder geval tot een minimum te beperken. Door dit te doen voorkom je dat je jeans krimpt of vervaagt. Om je broek fris te houden zonder te wassen kun je ‘m buiten hangen of af en toe een nachtje in de vriezer leggen. Door je spijkerbroek in de vriezer te leggen worden bacteriën gedood en verdwijnen nare geurtjes. Als je toch per se wilt wassen, gebruik dan onze wastips voor je jeans.

Algemene wastips voor je spijkerbroek

  1. Zorg dat je van te voren altijd goed het etiket in je jeans leest. Volg de voorschriften goed op en lees het etiket bij iedere jeans opnieuw, want het kan per jeans verschillen hoe deze gewassen moet worden.
  2. Kies voor een zo laag mogelijke temperatuur (30 graden). Hierdoor voorkom je verkleuring en krimpen.
  3. Gebruik vloeibaar wasmiddel in plaats van poeder. Poeder wasmiddel kan namelijk vlekken achterlaten op je donkere jeans.
  4. Het beste is om je jeans binnenstebuiten met knopen en ritsen gesloten te wassen. Zo voorkom je dat je jeans beschadigd raakt tijdens het wassen.
  5. Was de jeans het liefst apart van andere kledingstukken en doe niet te veel spijkerbroeken op hetzelfde moment in de wasmachine.

Wastips voor je spijkerbroek

Wastips zwarte jeans, net even anders

Je zwarte jeans heeft net even wat meer aandacht nodig tijdens het was proces. We hebben allemaal wel een zwarte spijkerbroek die dan na 3 keer wassen opeens grijs was. Wil je dat de zwarte kleur langer blijft hangen en je zwarte jeans ook echt zwart blijft? Leg je zwarte broek dan voor het wassen in een bak met azijn. Dit zorgt ervoor dat de kleurstof beter aan de vezels blijft hangen.

Stop je spijkerbroek niet in de droger

Als je wilt dat de vorm van je spijkerbroek intact blijft is het belangrijk dat je ‘m niet in de droger stopt. Door de hoge temperaturen van je droger is het mogelijk dat elastanvezels van je stretch jeans samensmelten. Hierdoor verliest je broek zijn elasticiteit en dus z’n draagcomfort. Als je broek iets te groot is kun je ‘m dus beter niet laten krimpen in de droger. Na een uur is de oude vorm weer terug en is de elasticiteit verdwenen. Ook is het mogelijk dat je kleur verkleurt in de droger. Niet doen dus.

Met deze tips kun jij je jeans nog langer dragen en blijft hij zeker langer mooi. Succes met wassen!