Welke broeklengte heb ik? 5 tips bij het vinden van de juiste broeklengte

Home / Blog / Welke broeklengte heb ik? 5 tips bij het vinden van de juiste broeklengte

Het vinden van de juiste broeklengte kan een lastige taak zijn. Veel mensen hebben moeite met het vinden van de juiste lengte en het kan een behoorlijke uitdaging zijn om te bepalen welke lengte het beste bij je past. Maar maak je geen zorgen, in dit artikel geven we vijf handige tips die je kunnen helpen om de juiste broeklengte te vinden en de vraag “Welke broeklengte heb ik?” te beantwoorden.

Tip 1: Meet jezelf op

Het meten van jezelf is de beste manier om erachter te komen welke broeklengte bij je past. ‘Meet de binnenbeenlengte’. Dit is de afstand vanaf het kruis tot aan de enkel. Om je binnenbeenlengte te meten, kun je een meetlint gebruiken en het tegen je been houden, beginnend bij het kruis en eindigend bij de enkel. Het is belangrijk om te weten dat verschillende broeken verschillende lengtes hebben, dus het is altijd het beste om te kijken naar de specifieke lengte die nodig is voor de broek die je wilt dragen. Het aantal centimeters kun je daarna terugvinden in de maattabel van een specifieke jeans. Je weet dan precies voor welke lengte je moet kiezen.

Tip 2: Ken de verschillende broeklengtes

Er zijn verschillende broeklengtes beschikbaar, waaronder regular, short, long en extra long. Het is belangrijk om te weten welke lengte bij je past, zodat je een goed idee hebt van wat je moet zoeken. Als je niet zeker weet welke lengte bij je past, kun je altijd een aantal broeken in verschillende lengtes proberen en kijken welke het beste bij je past. Lengte is persoonlijk, daar zijn geen regels voor!

Tip 3: Houd rekening met het type schoenen

Het type schoenen dat je draagt, kan ook van invloed zijn op de lengte van je broek. Bijvoorbeeld, als je hoge hakken draagt, moet je misschien een iets langere broeklengte kiezen dan wanneer je platte schoenen draagt. Houd daarom altijd rekening met het type schoenen dat je gaat dragen bij het kiezen van de juiste broeklengte.

Tip 4: Let op de stof van de broek

De stof van de broek kan ook invloed hebben op de lengte die je nodig hebt. Bijvoorbeeld, een broek van een dikke stof kan beter een beetje korter zijn om te voorkomen dat het materiaal op de grond sleept. Aan de andere kant kan een lichtere stof beter iets langer zijn om te voorkomen dat de enkels bloot komen te liggen. Houd dus altijd rekening met de stof van de broek bij het bepalen van de juiste lengte.

Tip 5: Ken de stijl van de broek

Het is belangrijk om te weten welk type broek je draagt voordat je op zoek gaat naar de juiste lengte. Er zijn verschillende soorten broeken, zoals jeans, pantalons, chino’s en leggings. Elke stijl heeft zijn eigen ideale lengte. Een goede manier om te beginnen is door te kijken naar de lengte van de broek op de hanger. De meeste winkels hebben hun broeken opgehangen op de juiste lengte, dus dit kan een goede start zijn.

Ben je heel gericht op zoek naar de broeklengte van een Brams Paris jeans of 24/7 jeans? Lees dan ons andere artikel voor de specifieke maattabellen van deze jeans.

Is jouw vraag “Welke broeklengte heb ik?” beantwoord?

Is jouw vraag “Welke broeklengte heb ik?” nog niet beantwoord? Wij staan voor je klaar! Neem vooral contact met ons op voor meer informatie en advies over de juiste broeklengte.

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo Postnl logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00

Zaterdag, Koningsdag, zijn wij gesloten!