Stretch jeans

Home / Stretch jeans

In de jaren ’90 zijn de stretch jeans geïntroduceerd. Een uitvinding! Hierdoor kan een nauwsluitende of skinny jeans toch comfortabel worden gedragen. Je kent de verhalen nog van vroeger dat men de strakke spijkerbroek nat en liggend moest aantrekken. Stretch jeans zijn inmiddels niet meer weg te denken en met name bij de stretch jeans voor dames is het erg moeilijk om nog een stretch jeans te vinden van 100% katoen.

Bij de heren gaat deze ontwikkeling wat langzamer, maar ook daar bestaat het grootste deel van de collectie van Brams Paris, 24/7 jeans en New Star inmiddels uit stretch jeans. Dat een broek dan ook strak zit is een misvatting van nog steeds veel mannen. De stretch is alleen toegevoegd om ervoor te zorgen dat de spijkerbroek comfortabeler zit en dat kan ook bij een recht of wijder model.

Faster spijkerbroeken

Brams Paris werkbroek met stretch

De best verkochte broek is de Brams Paris Burt stretch jeans voor heren en dit is tevens de broek met de meeste stretch (2%)! Deze stretch jeans wordt daarom ook vaak gedragen door heren met een zittend beroep. De stretch zorgt ervoor dat de broek comfortabel zit en minder gaat knellen op den duur. Daarnaast heeft Brams Paris de Danny stretch in vijf verschillende kleuren. Qua model is deze gelijk aan de Burt, alleen bevat deze 1% stretch en is ook de manier van weven strakker waardoor je bij deze broek de stretch minder voelt. Het is maar net dat kleine beetje rek dat het hem doet. De Danny stretch jeans is net als de Burt stretch een recht model en zit dan ook bij de meeste heren niet strak om het been. 

Stretch jeans voor dames van Brams Paris

Voor de dames heeft Brams Paris het model Lily. De Lily mag flink strak zitten, maar door de stretch blijft het draagcomfort toch groot.

Stretch jeans van 24/7 Jeans

Ook 24/7 Jeans maakt bij de meeste modellen gebruik van stretch. Naast de Beech, die de meeste stretch bevat, zijn de Palm stretch de meest verkochte stretch jeans en deze zijn er in negen verschillende kleuren! Van de ‘Palm’ is ook een slim fit variant en deze zit uiteraard strakker op het been. Door de stretch zit dit model toch prettig en de stretch is dan ook alleen toegevoegd voor het draagcomfort. Hoe strak de jeans zit, is afhankelijk van het model van de broek. Sinds kort hebben we ook werkbroeken met stretch voor heren. Maar toch zijn de meeste werkbroeken nog wel van 100% katoen. Een nadeel van stretch kan zijn dat het onder bepaalde omstandigheden sneller ‘warm’ aanvoelt en er meer kans is op reacties met de huid.

Stretch jeans van New Star

Het Nederlandse merk New Star lijkt erg op de bovenstaande merken. Naast een mooie ‘recht toe recht aan’ jeans met wat stretch, de Jacksonville, is er ook de slim fit variant in verschillende kleuren en wassingen, namelijk de JV slim fit stretch. Beide broeken bevatten stretch, maar net dat beetje extra voor draagcomfort. De Jacksonville in de kleur dark stw is er ook in lengte 38! Dit in tegenstelling tot de eerder genoemde merken waarbij de stretch jeans maar tot en met lengte 36 gaan.

Stretch in werkspijkerbroeken

De meeste werkspijkerbroeken zijn van 100% katoen, maar de laatste jaren hebben ook de bovenstaande merken werkbroeken met stretch aan het assortiment toegevoegd. Een stretch jeans heeft als eigenschap dat de stof meebeweegt met je lichaam en dat is een fijne eigenschap als je veel beweegt, moet zitten, bukken of andere bewegingen maakt waarbij bewegingsvrijheid van belang is. Dit is uiteraard het geval bij een goede werkbroek met stretch. Zowel Brams Paris, 247 jeans als New Star hebben nu een volwaardige werkbroek in de collectie met stretch en wellicht worden dat er snel meer! Dit zijn respectievelijk werkbroeken met stretch, de David, de Rhino en de Oregon.

Heb je vragen over onze werkbroeken met stretch?

Ben je benieuwd naar onze andere zwarte jeans of wil je die ene jeans vinden die jou perfect zal staan in 2023? Wij adviseren je graag! Neem vooral contact met ons op.

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo Postnl logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00