Spijkerbroek korter maken? 3 tips!

Home / Blog / Spijkerbroek korter maken? 3 tips!

Soms is het lastig om een spijkerbroek te vinden die écht past. Bij Jojo jeans kun je altijd terecht voor de beste kwaliteit (werk)jeans zoals de jeans van Brams Paris, 24/7 jeans en New Star Jeans. Omdat maten van merk tot merk altijd een beetje verschillen, passen niet alle broeken in jouw kledingkast je waarschijnlijk perfect. Gelukkig kun je je broek altijd laten vermaken zodat hij precies goed past, of je kunt dit zelf doen. In dit artikel delen we de belangrijkste tips voor het inkorten van je spijkerbroek!

1.    Het garen dat je gebruikt

We staan er lang niet altijd bij stil, maar over stiksels is heel goed nagedacht. Je kunt er zeker van zijn dat er, voor de broek die je nu aan hebt, heel specifiek gekozen is voor de stiksels die je ziet. Allereerst de kleur: kies voor een tint donkerder garen dan de kleur van de stof, of kijk goed naar de stiksels die de broek al heeft. Vaak zijn dit contrasterende stiksels bij jeansbroeken. Ga je je eigen broek inkorten? Probeer dan dezelfde kleur te gebruiken. Let daarnaast goed op het materiaal: je spijkerbroek is waarschijnlijk voor het overgrote deel van katoen. Dat betekent dat je ook katoenen garen moet gebruiken, zodat er tijdens het wassen niets vervormt.

2.    Geen naaimachine? Geen probleem!

Niet iedereen heeft een naaimachine in huis. Maar dat hoeft geen probleem te zijn! Je kunt ook op andere manieren je spijkerbroek korter maken, door bijvoorbeeld met een handige oproltechniek aan de slag te gaan. Je kunt je broek omslaan tot de gewilde lengte, of de pijp eerst een stukje inslaan en hem dan omhoog rollen. En de aller makkelijkste manier wanneer je geen naaimachine tot je beschikking hebt? De schaar erin! De gerafelde rock ’n roll zoom is weer helemaal in. Door de jeans te knippen op de gewilde lengte en de zoom met behulp van een wasbeurtje te laten rafelen, past jouw broek perfect.

3.    Naar de kleermaker

Het is natuurlijk heel leuk om zelf aan de slag te gaan met deze klus, maar als je je onzeker voelt over jouw eigen talenten met naald en draad, kan het fijner zijn om je broek gewoon weg te brengen naar een naaiatelier. Hier kunnen ze jouw broek als geen ander inkorten en ben je verzekerd van een mooi resultaat. Vraag vooral even rond naar de beste plekjes, als je nog geen vaste kleermaker hebt.

Een mooie fit

Ben je op zoek naar een spijkerbroek die je niet hoeft in te korten, gewoon omdat hij perfect zit? Wij helpen je heel graag met het vinden van het perfecte model spijkerbroek voor jou! Neem vooral contact met ons op voor meer informatie over ons assortiment, of kom langs in onze winkel in Dordrecht.

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo Postnl logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00

Zaterdag, Koningsdag, zijn wij gesloten!