Jojo jeans bestaat 40 jaar!

Lees ons verhaal

Home / Blog / Jojo jeans bestaat 40 jaar!

Op 1 april (geen grap!) 1982 begon Jaap een spijkerbroeken winkel in Dordrecht. ‘Verkopen’ dat kon hij wel, of dat nou ‘energie’ (bij het GEB, gemeentelijk energiebedrijf) was of spijkerbroeken, met een gezellige babbel kwam hij er wel! In een oud klein pandje uit 1645 aan de Grote Spuistraat is alles begonnen. De gevel werd knalgeel geschilderd want dat werd de kleur van Jojo jeans. Die naam was al snel bedacht. Samen met zijn vrouw Joke, die ook in de winkel zou gaan helpen, kreeg hij even daarvoor dochter Josien. Jo en Jo, zijn 2 grote liefdes op dat moment, vormden de naam Jojo jeans.

Een vliegende start

Er was in die tijd nog weinig concurrentie en de klanten stonden dan ook letterlijk in de rij. De jeans, oftewel spijkerbroek, was toch iets nieuws en iedereen wilde er eentje hebben!

Menig Dordtenaar kende vanaf toen, ‘de man met de bril’, zoals Jaap bekend stond. Als je binnenkwam dan hoefde je niets te zeggen, want hij gaf je gelijk de juiste broek in de goede maat en lengte. De winkel liep gesmeerd. Jaap rende de hele dag naar boven en naar beneden om uit de voorraad een broek te pakken voor de klanten. ‘Ankie’, een oud-collega, kwam helpen en zij bleef uiteindelijk 25 jaar lang een vaste kracht bij Jojo jeans!

Spijkerbroek voor 39 gulden

In het begin waren het spijkerbroeken met een klein foutje, 2e keus! Eén voor 39 gulden en 2 voor 69 gulden. Na verloop van tijd ging Jojo jeans het bekende Nederlandse merk Brams Paris verkopen, en dat is altijd de basis geweest van de collectie. Voor een goede en niet te dure spijkerbroek was je bij Jojo jeans aan het juiste adres en per 2 was je altijd goedkoper uit!

De tijden waren inmiddels enorm veranderd. Waar Jojo in 1982 bijna de enige was met goed geprijsde spijkerbroeken, waren er nu vele concurrenten bijgekomen in Dordrecht. Ook was het internet inmiddels een manier om snel te kunnen winkelen. De klandizie nam steeds meer af en zo ook een beetje de lol van het verkopen … Na jaren van hard werken besloot ‘de man met de bril’ er mee te stoppen.

Nieuwe generatie

De oudste dochter van Jaap – één van de twee ‘Jo’s’ – besloot de zaak over te nemen, maar wilde deze dan wel combineren met een webshop. Een gouden zet, bleek! De webshop werd steeds belangrijker.  Inmiddels is de stenen winkel aan de Grote Spuistraat nog 2 dagen geopend en kun je op vrijdag en zaterdag terecht om te passen en ruilen. Josien ontvangt je met een glimlach en passend advies.

Nu bestaat op 1 april 2022 de winkel 40 jaar! Een mijlpaal om trots op te zijn. Jaap is enorm trots dat zijn Jojo jeans nog steeds bestaat. Af en toe komt hij nog even langs op zijn racefiets om te kletsen en soms zelfs om nog wat advies te geven.

Nog steeds heeft Jojo Jeans een collectie comfortabele en kwalitatief goede spijkerbroeken voor dames en heren en het belangrijkste is en blijft de laagste prijsgarantie. In het kleine winkeltje aan de Grote Spuistraat heeft Josien van alles wat, maar lang niet alles op voorraad want dat past gewoonweg niet. Wil je zeker weten dat jouw broek er is, bel dan van tevoren even!

Dus ook de komende 40 jaar kun je zowel online als ‘in het echt’ terecht bij Jojo jeans, hét adres voor je spijkerbroek!

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo Postnl logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00