Onderbroeken wassen: hoe doe je dat het beste (en op hoeveel graden)?

Home / Blog / Onderbroeken wassen: hoe doe je dat het beste (en op hoeveel graden)?

Onderbroeken wassen, het is misschien niet het meest leuke onderwerp maar we moeten er allemaal aan geloven. We willen immers allemaal in een schone (en comfortabel zittende) onderbroek rondlopen. Daarom is het belangrijk om hier toch even wat aandacht te besteden. Het zou zonde zijn als je favoriete bamboo basic ondergoed na de volgende wasbeurt opeens wel erg strak zit of als die onderbroek met dat leuke printje er vaag uitziet. Daarom geven we als (onder)broekenspecialist je een aantal tips over hoe je het wassen van je onderbroeken het beste aan kunt pakken.

Elke onderbroek is anders, dus lees het waslabel

Waslabels, ze zitten niet voor niets in elk kledingstuk. Ze geven je namelijk essentiële informatie over de manier waarop je je onderbroek kunt wassen. Als er op het waslabel 30 graden staat, is het onverstandig om de onderbroek toch op 60 graden in de was te doen. De kans is groot dat de pasvorm of de print van het kledingstuk die warme temperatuur niet goed kan hebben. Staat er echter 60 graden op het label, dan is het geen enkel probleem om de onderbroek eens op 40 graden te wassen. Hetzelfde geldt voor de wasdroger. Het label geeft aan of de onderbroek in de droger mág, uiteraard niet of het moet. 

Op hoeveel graden moet je onderbroeken wassen?

We willen allemaal in een hygiënisch schone onderbroek rondlopen, maar op welke temperatuur moet je je onderbroeken eigenlijk wassen? Vaak hebben we daarom de neiging om ons ondergoed op 60 graden te wassen. Dit is echter helemaal niet altijd nodig. Meestal kan ondergoed prima op 30 of 40 graden gewassen worden. Is de onderbroek erg vies? Dan is het wel verstandig om de onderbroek op 60 graden te wassen. Let er wel op dat dit volgens het waslabel ook mogelijk is. Als je er zeker van wil zijn dat jouw onderbroeken helemaal hygiënisch schoon worden, kun je ervoor kiezen om ze één keer per maand op 60 graden te wassen. De rest van de tijd is op 30 graden voldoende. Dat is goed voor de stof en zo draag je met het wassen van je onderbroeken ook nog iets bij voor het milieu.

Was kleur bij kleur

Een knalrode onderbroek bij een verder witte was gooien is vragen om problemen. Daarom is het verstandig om ook onderbroeken te sorteren op kleur, voordat je ze in de wasmachine gooit. Donkere was bij donkere was, wit bij wit en kleur bij kleur. Zo weet je zeker dat jouw witte onderbroek niet per ongeluk roze wordt en beperk je dit probleem bij het wassen van je onderbroeken. Dat is wel zo fijn.

Vragen? Wij helpen je verder

Hebben jouw onderbroeken de wasmachine toch niet heelhuids overleefd? Of ben je gewoon toe aan nieuwe exemplaren? Neem dan zeker een kijkje bij onze bamboo basic collectie. Deze onderbroeken hebben een geweldige pasvorm en voelen zijdezacht aan. Heb je eerst nog vragen over de verzorging van jouw ondergoed of wil je iets anders weten? Neem dan gerust contact met ons op. Jojo jeans helpt je graag verder.

 

FAQ’s

Hoeveel graden was je ondergoed?

Over het algemeen is het raadzaam om ondergoed op een temperatuur van ongeveer 30 tot 40 graden Celsius te wassen. Deze lagere temperaturen zijn doorgaans voldoende om vuil en geuren te verwijderen zonder de stof te beschadigen. Is de onderbroek erg vies? Dan is het wel verstandig om de onderbroek op 60 graden te wassen.

Welke stand moet je onderbroeken wassen?

Kies voor een zachter wasprogramma, zoals het delicate programma of het programma voor fijne was, om je ondergoed te wassen. Deze programma’s verminderen de wrijving en spanning op de stof, wat de levensduur van je ondergoed kan verlengen.

Welk wasprogramma voor ondergoed?

Het is aan te raden om het wasprogramma voor fijne was of delicaat te gebruiken voor je ondergoed. Deze programma’s zijn ontworpen om voorzichtig met delicate stoffen om te gaan en zorgen ervoor dat je ondergoed niet te ruw wordt behandeld tijdens het wassen.

Kan je ondergoed wassen op 60 graden?

Hoewel sommige ondergoedstukken mogelijk op 60 graden kunnen worden gewassen, is het meestal niet nodig en ook niet de beste keuze. Ondergoed bevat vaak elastische materialen die bij hogere temperaturen kunnen worden aangetast, wat de pasvorm en elasticiteit kan verminderen. Het wordt aanbevolen om ondergoed op lagere temperaturen te wassen om de kwaliteit en duurzaamheid te behouden.

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo Postnl logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00

Zaterdag, Koningsdag, zijn wij gesloten!