Bij welk weer kan ik een korte broek aan? Dit zijn de richtlijnen

Home / Blog / Bij welk weer kan ik een korte broek aan? Dit zijn de richtlijnen

Kan jij bij de eerste zonnestralen van het jaar al niet meer wachten met je korte broek uit de kast trekken? Of twijfel je juist midden in de zomer of het nou écht wel warm genoeg is voor die korte broek? Het wisselende weer in Nederland kan je flink aan het twijfelen maken. En dat is nog niet alles, ook niet bij elke gelegenheid wordt het gewaardeerd als je in een korte broek komt opdagen. Houdt de vraag ‘kan ik vandaag een korte broek aan?’ jou ook zo vaak bezig? Ik zet de richtlijnen voor je op een rijtje. Zo hoef je nooit meer te twijfelen!

Bij welke weersomstandigheden kan ik een korte broek aan in NL?

Laten we voorop stellen dat het voor iedereen een eigen keuze is of hij wel of niet in een korte broek de deur uit wil vandaag. Waar de ene man het heerlijk vindt om met blote benen te lopen, gruwelt de ander ervan. Ook vindt niet iedereen dezelfde temperatuur prettig. Gemiddeld gezien kun je vanaf zo’n 20 graden Celsius een korte broek dragen. Dan is het wel fijn als je veel in de zon te vinden bent. In de schaduw of met veel wind is het misschien toch nog wat frisjes. Wil je zeker zijn dat je het niet koud krijgt? Wacht dan tot het een graad of 22 is. Zit je de hele dag op een kantoor met goede airconditioning? Dan kan een lange broek toch een comfortabelere keuze zijn. Zoek je een korte broek om heerlijk in te relaxen? Dan zijn de 24/7 Elm shorts in grijs en de 24/7 Elm shorts in blauw een perfecte keuze! Door de stretch zitten ze heerlijk en de 3D effecten geven deze short een hippe uitstraling. Laat dat mooie weer maar komen!

Bij welke gelegenheden kan ik een korte broek aan?

Korte broeken worden niet overal als de juiste kledingkeuze gezien. Zo is er veel discussie over het wel of niet dragen van een korte broek naar je werk. Daarbij ligt het natuurlijk wel een beetje aan waar je werkt. Bij sommige bedrijven wordt ‘smart casual’ wel geaccepteerd, terwijl het op een ander kantoor echt not done is. Bij sommige bedrijven is het dragen van een lange broek vanwege de veiligheid verplicht. Ook dan zul je de korte broek dus in de kast moeten laten hangen. Maar er zijn ook banen waarbij een stevige korte werkbroek zeker van pas komt. Dan is de Ruben jeans een goede keuze (ook verkrijgbaar in het zwart). Deze broeken zijn stevig en van hoge kwaliteit. Bovendien zitten ze heerlijk!

Voor andere gelegenheden moet je zelf inschatten of een korte broek wel of niet kan. Zo zijn er bruiloften waarbij het echt niet gewaardeerd wordt als je een korte broek draagt, maar past het bij een relaxte bruiloft op het strand wél perfect. Als je twijfelt kun je het altijd navragen aan het bruidspaar. Hetzelfde geldt voor andere feestjes. Op een kinderverjaardag zal een korte broek prima kunnen, maar op het 50-jarige jubileum van je grootouders is het misschien een ander verhaal. Zelf kun je de situatie in dat geval het beste inschatten.

Dus, korte broek vandaag: ja of nee?

Hopelijk heb ik je kunnen helpen met de vraag of jij vandaag een korte broek aan kunt. Heb je vragen of wil je advies over het kiezen van een fijne korte broek? Neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag verder, zodat jij er op warme dagen comfortabel én hip bij loopt.

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo Postnl logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00

Zaterdag, Koningsdag, zijn wij gesloten!