Een duidelijke jeans maattabel voor heren!

Home / Blog / Een duidelijke jeans maattabel voor heren!

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe jeans, ben je soms een stuk langer bezig dan je lief is. Zeker wanneer je online bestelt, is het vaak maar de vraag welke maat je nodig hebt. Het komt ongetwijfeld regelmatig voor: je twijfelt over de maat, bestelt dan maar twee of zelfs drie exemplaren, en moet er dan minimaal twee en soms zelfs drie terugsturen. (Bij Jojo jeans is dat op eigen kosten, sorry!) Met onze maattabellen is dat gelukkig (bijna altijd) verleden tijd! Met behulp van onze jeans maattabel kun je bepalen welke maat jeans jij nodig hebt.

Maattabel jeans Danny Stretch

Voor heren is het soms lastig om een goede broek te vinden. Er zijn mannen die van één model jeans gewoon direct meerdere exemplaren aanschaffen. Anderen vinden dit zonde, want er zijn zoveel leuke modellen en soorten spijkerbroeken, dat het jammer is wanneer je je beperkt tot slechts één soort broek. Maar het kan ook heel handig zijn. Van bijvoorbeeld de Danny Stretch jeans, zijn er diverse kleuren beschikbaar. Op deze manier weet je zeker dat je broek goed zit, maar kun je toch variëren in je looks. Zie hieronder de maattabel voor mannenjeans. Herenmaten zijn afhankelijk van je beenlengte en je heupomvang.

Brams Paris Danny stretch - Een duidelijke maattabel voor heren jeans

Dit is de maattabel voor de Brams Paris – Danny stretch, maar zo heeft elk merk en tevens elke broek zijn eigen tabel! METEN = WETEN. Pak er een centimeter bij en meet een oude, goed passende broek op, zoals je op het plaatje ziet. Knoop dicht en de broek netjes plat op tafel leggen. Leg de voor- en achterzijde van de broek goed op elkaar en meet vervolgens van links naar rechts de taille. (meet dus niet de gehele omtrek!)  Het aantal centimeters dat je meet zoek je op in de tabel en daarbij zie je de juiste inch maat. Valt het aantal cm er precies tussenin, bedenk je dan dat als er stretch in de broek zit deze nog rekt. Je meet de broek zonder dat je hem ‘stretcht’.

Voor het meten van de lengte meet je het BINNENBEEN! Dus vanuit het kruis, langs het binnenbeen, naar beneden. Het aantal centimeters dat je meet kun je ook weer zo terugvinden in de tabel. Sommige mensen vallen helaas tussen wal en schip. Bedenk je dan dat een broek beter wat langer dan zijn dan te kort. Was en draag de broek eerst een keer en besluit dan of je er eventueel wat laat/kunt afhalen. Korter maken kan altijd, maar langer maken niet.

Jeans maattabellen voor heren met een marge

Helaas is het zo dat geen broek hetzelfde is! Het maken van een jeans oftewel spijkerbroek is en blijft handwerk. Bedenk je dat er een hele stapel jeans stof ligt en dat als je die gaat knippen/snijden, de bovenste en de onderste waarschijnlijk net iets zullen verschillen. Of diegene die achter de naaimachine zit heeft net geen goede dag 🙂 Kortom, het aantal centimeters in de maattabel mogen iets afwijken. Zowel in de taille als de lengte kan er een centimeter meer of minder worden gemeten en dan is het toch de juiste maat.

Maten kunnen verschillen

Let op dat, wanneer je besluit om jeans online te bestellen, maten per merk nog wel eens kunnen afwijken van elkaar. Hoewel er algemene standaarden zijn voor jeansmaten, kunnen kledingmerken ervoor kiezen om hun maten toch te laten afwijken. Dat komt bijvoorbeeld omdat het voor een markt geproduceerd wordt waar de mensen vaak een stuk kleiner of juist langer zijn. Houd hier dus rekening mee wanneer je een jeans wilt bestellen. Wil je je jeans bij ons bestellen, dan kun je je maat altijd controleren door middel van onze maattabellen. Zo bestel je altijd een broek die ook echt past!

Ben je op zoek naar hulp bij het uitzoeken van jouw perfecte nieuwe jeans? Wij staan voor je klaar! Neem vooral contact met ons op voor meer informatie over ons assortiment en advies over je maat.

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo Postnl logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00

Zaterdag, Koningsdag, zijn wij gesloten!