Denim-Day

Home / Blog / Denim-Day

Denim- Day

‘Denim- Day’ is een dag waarop mensen worden aangemoedigd om jeans te dragen (denim) om hiermee aandacht te vragen voor verkrachting en aanranding van vrouwen. De afgelopen 17 jaar is onvrede over sexueel geweld tegen vrouwen door de campagne ‘Denim-day’ onder de aandacht gebracht op een woensdag in April.

De campagne werd oorspronkelijk veroorzaakt door een uitspraak van het Italiaanse Hooggerechtshof. Een veroordeling voor verkrachting werd teruggedraaid omdat de rechters vonden dat, omdat het slachtoffer een strakke jeans droeg,  ze haar verkrachter moet hebben geholpen om de broek uit te krijgen. Volgens de rechters gaf de vrouw hiermee toestemming. De volgende dag droegen de vrouwen in het Italiaanse Parlement allemaal een jeans om solidariteit met het slachtoffer te tonen.

Denim-Day van dit jaar is, 27 April 2016.

Ook leuk om te weten:

Van 11 t/m 17 april vond voor het derde jaar ‘Amsterdam Denim Days’ plaats. Denim Days trekt duizenden denim-liefhebbers van over de hele wereld: van merken en makers tot liefhebbers en jeansjunkies, verenigd door hun liefde voor indigo. Het is een jaarlijks terugkerend festijn waar jeans addicts verschillende evenementen in de stad kunnen bijwonen. Om hun passie te delen en te praten over innovatie, onderwijs, duurzaamheid, en alles wat maar te maken heeft met JEANS.

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo Postnl logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00

De stenen winkel is gesloten vanaf vrijdag 19 juli t/m zaterdag 24 augustus. De webshop blijft open en bestellingen worden gewoon verzonden!!