5 tips voor het kiezen van de juiste werkjeans

Home / Blog / 5 tips voor het kiezen van de juiste werkjeans

Het klinkt zo gemakkelijk; een werkbroek kopen. Maar dit kan lastiger zijn dan je denkt, want hoe kies je nu voor de ideale werkjeans? Er zijn verschillende aspecten waar je op kunt letten. Wij geven je graag 5 tips!

1. Afstemmen op je werk

Dit is eigenlijk de belangrijkste factor die bepaalt welke werkbroek je het beste kunt kopen. Gelden er bijvoorbeeld bepaalde kwaliteitseisen en veiligheidsvoorschriften op je werk? Werk je veel op je knieën? Of verricht je zwaar werk? Als je deze zaken op een rijtje zet kun je sowieso al een aantal broeken wegstrepen.

Ieder type werkjeans is anders. Soms zijn de verschillen heel klein, maar is de impact op je werkzaamheden groot. Denk aan de plek van de zakken, de hoeveelheid zakken en de dikte van de stof. Wanneer je erg zwaar werk doet, kun je bijvoorbeeld beter een broek aanschaffen van een zware stof.

2. Materiaal van de werkbroek

Het materiaal van jouw werkbroek is dus belangrijk om rekening mee te houden. Hoe steviger en dikker de stof, hoe beter deze bestand is tegen ruwe ondergronden en hoe langer je broek mee gaat als hij bloot komt te staan aan zware werkomstandigheden. Kies je voor een broek van 100% katoen of liever een samenstelling met polyester of stretch. Sommige werkbroeken zijn versterkt met Cordura stof.

Brams Paris jeans werk - Sander A82 voor

 

Deze stof wordt gebruikt voor onder andere koffers, rugzakken, schoenen en kleding. Het materiaal is bestand tegen slijtage door schuren, scheuren en bestendig tegen ruwe behandeling.

3. Praktische eigenschappen

Met vrijwel alle werkbroeken kun je de meest voorkomende werkzaamheden uitvoeren, maar er zijn ook werkjeans met specifieke eigenschappen voor een bepaald beroep. Zo wil je als tegelzetter een ander soort broek dan als aannemer of schilder. Zo hebben sommige broeken bijvoorbeeld versterkte kniestukken voor mensen die veel op hun knieën werken of een duimstokzak voor het opbergen van materiaal.

4. Temperatuur van de werkomgeving

Om prettig te kunnen werken is het belangrijk dat je geen last hebt van invloeden zoals kou en hitte. Daarom is het verstandig om rekening te houden met de samenstelling van het materiaal; 100 % katoen of juist een werkbroek met een percentage polyester of stretch erin. Daarnaast is de dikte van de stof belangrijk. Deze wordt weergegeven in ounce/gram per m2. Werk je bijvoorbeeld veel buiten? Dan kan het in de zomer lekker zijn om te kiezen voor een korte werkbroek .  Als je werk dit toe laat natuurlijk.

24/7 jeans - Lynx D30 werkjeans kort

 

5. Comfort en draaggemak

Dat je werkbroek bestand is tegen de invloeden van de werkzaamheden die je er in uitvoert is natuurlijk belangrijk, maar draagcomfort is misschien wel net zo belangrijk. Je wilt je werk natuurlijk wel gemakkelijk en in comfortabele kleding uitvoeren.

Ook werkbroeken gaan met hun tijd mee. Tegenwoordig zijn er voor optimaal draagcomfort ook werkjeans met stretch. Dit verhoogt de flexibiliteit en het draaggemak van de broek. Tevens zijn er broeken die gemaakt zijn van organische stoffen: zoals kapok, organisch katoen en tencil. Deze stoffen zijn zachter van structuur, geven minder kans op irritatie van de huid en zijn daarbij ook nog een goed voor het milieu!

Uiteindelijk ben jij degene die in de broek moet werken, dus zorg dat je de broek kiest die bij je past. Gebruik deze 5 tips, dan ben je in ieder geval al goed op weg. Toch meer informatie en advies nodig? Neem dan contact met ons op!

Veilige betaling en verzending via:
iDeal logo Paypal logo Mastercard logo Bancontact logo Postnl logo

Jojo jeans

Grote Spuistraat 13
3311 GE Dordrecht
T: 078 6312820
E: info@jojojeans.nl

Telefonisch bereikbaar di t/m za 11:00 tot 17:00

Openingstijden

Vrijdag: 11.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00

Zaterdag, Koningsdag, zijn wij gesloten!