Stretch Jeans

In de jaren ’90 zijn de stretch jeans geïntroduceerd. Een uitvinding! Hierdoor kan een nauwsluitende of skinny jeans toch comfortabel worden gedragen. Je kent de verhalen nog van vroeger dat men de strakke spijkerbroek nat en liggend moest aantrekken. Stretch is inmiddels niet meer weg te denken en met name bij de dames is het erg moeilijk om nog een jeans te vinden van 100% katoen.

Bij de heren gaat deze ontwikkeling wat langzamer, maar ook daar bestaat het grootste deel van de collectie van Brams Paris, 24/7 jeans en Faster inmiddels uit stretch jeans. Dat een broek dan ook strak zit is een misvatting van nog steeds veel mannen. De stretch is alleen toegevoegd om ervoor te zorgen dat de spijkerbroek comfortabeler zit en dat kan ook bij een recht of wijder model.

Faster spijkerbroeken

Brams Paris

De best verkochte broek is de Brams Paris Burt stretch voor heren en dit is tevens de broek met de meeste stretch (2%)! Deze broek wordt daarom ook vaak gedragen door heren met een zittend beroep. De stretch zorgt ervoor dat de broek comfortabel zit en minder gaat knellen op den duur. Daarnaast heeft Brams Paris de Danny stretch in 5 verschillende kleuren. Qua model is deze gelijk aan de Burt alleen bevat deze 1% stretch en is ook de manier van weven strakker waardoor je bij deze broek de stretch minder voelt. Het is maar net dat kleine beetje rek dat het hem doet. De Danny stretch is een recht model en zit dan bij de meeste heren ook niet strak om het been. Voor de dames heeft Brams Paris het model Lily. De Lily mag flink strak zitten en door de stretch blijft het draagcomfort toch groot.

24/7 Jeans

Ook 24/7 Jeans maakt bij de meeste modellen gebruik van stretch. Naast de ‘Beech‘, die de meeste stretch bevat zijn de ‘Palm stretch‘ de meest verkochte jeans en deze is er in 9 verschillende kleuren! Van de ‘Palm’ is ook een slim fit variant en deze zit uiteraard strakker op het been. Door de stretch zit dit model toch prettig en de stretch is dan ook alleen toegevoegd voor het draagcomfort. Hoe strak de jeans zit is afhankelijk van het model van de broek. Ook de categorie werkbroeken heeft sinds kort een variant met stretch, maar toch zijn de meeste werkbroeken nog wel van 100% katoen. Een stretch broek is sneller ‘warm’ en heeft meer kans op reacties met de huid.

Faster jeans

Het Nederlandse merk Faster heeft eigenlijk twee modellen stretch jeans in de collectie. Beide modellen zijn er in de kleur Dark ook in een lengte 38 voor de lange mannen. Dit in tegenstelling tot de eerder genoemde merken waarbij de stretch jeans maar t/m lengte 36 gaan. De Bruno is een trendy, mooie uitgewerkte, heren stretch jeans die daarnaast ook nog eens heerlijk zit door de 2% stretch! De Ultra stretch is een wijder model voor heren met wat zwaardere bovenbenen. Een hele basic stretch spijkerbroek met 1% stretch en 8% polyester.