Stretch Jeans voor heren; kan dat?

24/7 Jeans spijkerbroek

Voor dames is de stretch jeans niet meer weg te denken, maar mannen hebben er soms nog een verkeerd beeld van. Dit is eigenlijk onterecht omdat de meeste heren jeans tegenwoordig ook stretch bevatten, ook al wist je dit misschien niet. Dus hoe zit het nu precies met die stretch broek? Kan dat ook voor heren?

Stretch werkbroek

Een groot aantal spijkerbroeken is tegenwoordig een stretch jeans. Het beeld dat veel mannen hierbij hebben is dat het een jeans is die strak om je benen zit (net als bij bijvoorbeeld een dames skinny jeans.) maar dit is niet het geval. Een stretch jeans heeft als eigenschap dat het meerekt met je lichaam. Dit is een fijne eigenschap wanneer je veel beweegt of veel moet zitten, bukken of andere bewegingen maakt waarbij bewegingsvrijheid van belang is. Dit is uiteraard het geval bij een goede werkbroek.

Fashion item

Het is daarom niet meer dan logisch dat ook steeds meer heren de voordelen van een stretchjeans gaan zien. Een aantal jaren geleden had je voor heren slechts 1 model broek in 1 bepaalde wassing. Nu heb je stretch broeken voor mannen in allerlei soorten en maten. Ook de trendy uitgewerkte jeans die op dit moment ”in” zijn. De mannen die een stretch jeans proberen vinden hem vaak gelijk prettig zitten en iedere vrouw die je het vraagt wil waarschijnlijk zelfs niets anders meer dragen.

Brams Paris heren

Maat bepalen

‘Elastine’ is het materiaal in de stof dat ervoor zorgt dat de broek zo fijn zit. In tegenstelling tot een ‘normale’ jeans loop je een stretch jeans vaak wel iets meer uit. In de regel kun je een stretch jeans dan ook 1 maat strakker kopen, maar belangrijk is dat je goed kijkt naar de maattabel. Als je deze goed aanhoudt weet je zeker dat je de juiste jeans koopt die jou goed past. Een nieuwe stretch spijkerbroek mag in het begin goed strak zitten, maar hij mag niet knellen. Dan is de maat van de jeans perfect.

Droger

Als je een stretch jeans gaat wassen is het slim om deze daarna aan de lucht te laten drogen. Gebruik geen droger! Dit is namelijk niet goed voor je stretch jeans en verkort de levensduur van de stretch spijkerbroek. De elastine (stretch) die in de spijkerbroek zit gaat stuk door de extreme warmte die vrijkomt bij het drogen van een broek in de droger.

Een stretch jeans is dus helemaal niet zo spannend als je misschien denkt. Probeer het een keer en dan ben je vast in 1 keer overtuigd. Veel succes met het uitzoeken van je nieuwe stretch spijkerbroek!